top of page
leiderschap

LEIDERSCHAP

DSC_0377.jpg

Verantwoordelijkheid nemen voor wie je bent, wat je denkt, doet en voelt; en dit besef inzetten ten bate van de ander. Gebaseerd op de inzichten van Stephen Covey en anderen helpt David de Vriend met het vergroten van het inzicht hebben in jezelf. Zodat je je bewust bent van de keuzes die je maakt. Waardoor je de juíste keuzes kunt maken.
En wat je geeft, komt (vaak) terug

Dialoog / Gedrag en strategie
Gedrag
DE WINNENDE DIALOOG

Communicatie terug gebracht tot de essentie: een ‘landkaart’ waarin alle communicatieve situaties systematisch in relatie tot elkaar zijn gebracht. Vijf principes die maken dat gesprekken ‘lopen’. Voor iedere professional die verder wil met zijn/haar communicatievaardigheden. Voor onderhandelaars die hun repertoire willen uitbreiden. De winnende dialoog, bedacht door Thomas Benedict, is een benadering van communicatie die dieper gaat dan enkel het beschrijven van gewenste vaardigheden. Het stelt mensen in staat zelf hun aanpak te kiezen zodat zij niet vanuit onmacht de relatie met de ander op het spel hoeven te zetten. 

GEDRAG EN STRATEGIE
2-570x400.jpg

Ieder team en iedere organisatie kent doelen en de weg om die te bereiken. Termen als ‘klantgerichtheid’ en ‘het overtreffen van de verwachtingen’, of ‘wij doen wat nodig is’ vangen die ambitie in het gewenste gedrag voor de medewerkers. Door met elkaar helder te hebben welk gedrag gevraagd wordt om de doelen te bereiken en de medewerkers te ondersteunen in het ontwikkelen daarvan, vergroot ieder team of organisatie haar kansen op succes. David de Vriend helpt met het benoemen en ontwikkelen van het gewenste gedrag in relatie tot de doelen.

Samenwerking / Effectiviteit
Effectief
Screenshot 2023-03-31 at 13.01.36.png
SAMENWERKING
3-570x400.jpg

Iedereen snapt dat samenwerking de sleutel tot succes is. Het omzetten hiervan in effectieve samenwerking is echter een weg met vele hobbels. Vaak blijkt dat de wil tot samenwerken een grens heeft: samenwerken ja, maar niet tot elke prijs. David de Vriend helpt met het helder krijgen wat men van elkaar verwacht en het maken van afspraken daarover. Zodat ‘samenwerken’ een hanteerbaar en voor iedereen helder begrip is.

EFFECTIEF IN DE ORGANISATIE

In iedere organisatie speelt politiek: het staan voor een deelbelang, afgezet tegen het algemeen belang. Politiek is vaak een bron van interne strijd en wantrouwen. Door te onderzoeken wat de achterliggende belangen zijn van de spelers en te kijken naar ‘hoe de hazen lopen’ kun je je ontworstelen aan het dagelijkse strijdgevoel. Dan komt er ruimte voor personen en belangen. Waaronder die van jou.

bottom of page